Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meterkasten

Van plan om die oude meterkast te vervangen voor een nieuwe en ben je benieuwd naar de kosten voor het vervangen van je meterkast door een specialist? Wij helpen je graag verder met informatie over de diverse mogelijkheden voor een nieuwe meterkast.

Moderne groepenkast: eisen
 • Sinds 1975 is bij een nieuwe of gewijzigde installatie een aardlekschakelaar verplicht.
 • Sinds 2005 moeten alle groepen achter minimaal twee aardlekschakelaars zijn verdeeld.
 • Een nieuwe eindgroep moet altijd achter een aardlekschakelaar worden beveiligd.
 • Er mogen maximaal 4 eindgroepen achter één aardlekschakelaar worden geplaatst.
 • Sinds 2005 moet een nieuwe groepenkast zijn voorzien van een hoofdschakelaar.
Specialist vervangen groepenkast

Wij zijn een gecertificeerd erkend elektrotechnisch installateur en vervangen constant meterkasten en stoppenkasten. Vraag gratis een offerte aan, zonder enige verplichting of neem contact op als je twijfelt over de kwaliteit van je elektrische installatie. We hebben hiervoor een gemakkelijk in te vullen digitaal formulier, zodat we snel een offerte op maat voor je kunnen samenstellen. Zo heb je snel duidelijkheid over de kosten voor je nieuwe groepenkast. Wil je eerst advies? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Vragen over het vervangen van een groepenkast? Hieronder hebben we een lijst met veel gestelde vragen geplaatst waarin het antwoord op uw vraag wellicht te vinden is. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust even contact met ons op.

Wij verlenen een jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden en de gebruikte materialen.

De uitvoering van een opdracht kan gemiddeld binnen twee weken worden uitgevoerd.

Shulogic Multiworks is actief in midden Nederland.

Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit en veiligheid van onze groepenkasten. Gelet op onze ervaring in het vervangen van groepenkasten, bieden wij onze klanten bij voorkeur het A-merk HAGER/EATON/HOLEC

Een installatieautomaat schakelt uit bij een kortsluiting of een overbelasting. Een aardlekschakelaar schakelt uit bij het ontstaan van een lekstroom. Beide situaties hebben betrekking op een storing in de achterliggende elektrische (woonhuis) installatie. De groepenkast heeft gezorgd voor een veilige uitschakeling van de elektrische installatie. Voor het verhelpen van deze storingen adviseren wij u altijd een installateur te raadplegen!

Het vervangen van een groepenkast door onze monteur duurt gemiddeld een dagdeel (ochtend/middag).

Een groepenkast is maatwerk. De Erkend Installateur regelt dit perfect voor je, passend bij jouw behoeften!

Shulogic Multiworks plaatst alleen groepenkasten die door de fabrikant als compleet product zijn voorzien van het KemaKeur kwaliteits-keurmerk.

Offerte aanvragen voor een groepenkast

  Soort aansluiting:

  Extra opties in de groepenkast:

  Voorkeursdatum:

  Foto bestaande groepenkast: