Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voordelen van dakkapel renoveren

Een dakkapel renoveren heeft tal van belangrijke voordelen: het is goedkoper dan een nieuwe dakkapel en het knapt de constructie enorm op: u kiest bovendien zelf hoe de dakkapel er na de renovatie uit komt te zien!

Dit zijn de grootste voordelen van een renovatie van de dakkapel:
 • Goedkoop: dakkapel renovatie prijzen liggen een stuk lager dan het plaatsen van een volledig nieuwe dakkapel. Een dakkapel renoveren is ongeveer 25% tot 50% goedkoper!
 • Vernieuwd uiterlijk: door de dakkapel opnieuw te bekleden of door de beplating van de dakkapel te vernieuwen krijgt de constructie een compleet nieuw uiterlijk. Het is ook mogelijk om een moderne dakkapel een meer authentieke uitstraling te geven!
 • Minder onderhoud: bent u klaar met het onderhoud dat een houten dakkapel nodig heeft? Kies bij een dakkapel renovatie voor kunststof en u hoeft de dakkapel nooit meer te schilderen!

  Dakkapel renovatie kosten

  Een dakkapel renovatie: wat gaat dat kosten? Een totale dakkapel renovatie kost gemiddeld €3.900,- tot €4.500,-. Het is ook mogelijk om alleen delen van de dakkapel te renoveren tegen lagere kosten. Het opknappen van de boeiboorden kost ongeveer €1100,- tot €1.500,-. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het materiaal dat u kiest: gebruikt u tijdens de dakkapel renovatie Trespa, dan bent u goedkoper uit dan iemand die Keralit gebruikt.

  Wilt u de dakbedekking renoveren? Houd dan rekening met een prijs rond de €900,- tot €1100,-. Loodslabben vernieuwen kost gemiddeld €800,- tot €1000,- en zorgt ervoor dat uw dakkapel weer perfect wind- en waterdicht is.

  Wat kost een dakkapel renovatie?

  Soort dakkapel renovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeid*  

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

   

Totale dakkapel renovatie (inclusief materiaal)

€3.900,- tot €4.500,-

Vervangen boeiboorden

€1.100,- tot €1.500,-

Dakbedekking vervangen

€900,- tot €1.100,-

Unikern en Trespa zijn een gladde soorten kunststof verkrijgbaar in bijna elke denkbare kleur. Deze soorten zijn vooral populair door de strakke en moderne uitstraling.